Tips voor budgetteren huishoudelijke middelen

Nu we geconfronteerd worden met een Europese crisis in de kosten van levensonderhoud, willen we eenvoudige manieren met u delen om geld te besparen op de aanschaf van huishoudelijke benodigdheden. Bekijk ze hieronder:

 

 1.  Stel een voedselbudget vast
  Een belangrijke eerste stap in het verminderen van je voedselkosten is het    opstellen van een budget. U beslist hoeveel u elke maand aan voedsel wilt uitgeven.
 2. Plan je boodschappen
  Vermijd koopjes bij de dure buurtwinkel zoveel mogelijk. Winkel wekelijks in het groot en plan uw aankopen. Neem altijd een boodschappenlijstje mee en winkel niet met honger. Dit verkleint het risico dat u in de verleiding komt om onnodige artikelen zoals snoep en snacks te kopen.
 1. Gooi geen voedsel weg
  Het kan gemakkelijk zijn om meer eten te kopen dan u tijd hebt om te eten met aanbiedingen en goedkoop eten met een korte datum. Pas dus op dat u niet meer voedsel koopt dan u nodig heeft als het om verse producten gaat. Het kan ook een goed idee zijn om regelmatig uw koelkast en vriezer te inventariseren om in de gaten te houden of er iets op het punt staat eruit te gaan.
 1. Houd de grootte van verpakkingen in de gaten
  Wanneer de voedselprijzen stijgen, is het niet ongewoon dat fabrikanten, in plaats van de prijs van het product te verhogen, de hoeveelheid in de verpakking verminderen. Dit verschijnsel staat bekend als "krimpinflatie" en het is belangrijk dat consumenten dit in de gaten houden.
 1. Kortingen en promotieaanbiedingen
  Let op kortingen en lidmaatschapsaanbiedingen. Vaak hebben winkels elke week promotieartikelen. Richt u hierop. Beperkingen zorgen voor creativiteit. Misschien bedenkt u wel een gloednieuwe spannende voedselcombinatie?

  We hopen dat deze tips u helpen bij uw volgende shopsessie!

13-03-2023

Gerelateerde artikelen

Geldzorgen: Wat voor invloed heeft dit op uw mentale gezondheid?

Het is moeilijk om voor jezelf te zorgen als je geldzorgen hebt. Toch is het nemen van een moment voor jezelf en het zorgen voor je mentale gezondheid belangrijk om een gezonde financiele toekomst in te gaan.

Hoist Finance

5 minuten
Budgetteren kan je leren!

Voor sommige mensen geeft alleen al het noemen van een budget de rillingen, maar geen paniek! Onze tips helpen geven u een aanpak hoe met uw geld om te gaan, zodat u een gezonde financiele toekomst tegemoet gaat.

 

 

Hoist Finance

5 minuten
Waarom uw schulden aflossen?

Veel mensen komen in aanraking met het hebben van een schuld. Om deze schuld te kunnen aflossen, staat er vaak veel in de weg. Toch is het wel verstandig om het aflossen bovenaan uw “to do” lijstje te zetten.

Hoist Finance

5 minuten

Oeps.. deze browser wordt niet ondersteund